Jatkuva vaate-, kenkä- ja välinehuolto

Juuri, kun luulen saaneeni lapsille sopivat vaatteet, kengät sun muut kamppeet, jompi kumpi löytää housuista reiän tai valittaa kengän puristavan. Tällä kertaa pienin kertoi, että varpaaseen sattuu. Mittasin saman tien kummankin lapset jalat, ja toden totta: kuopuksen jalka oli kesän aikana kasvanut lähes sentin pituutta!

Olemme aina hankkineet ison osan lasten vaatteista käytettyinä. Olemme saaneet ja ostaneet niitä kavereilta, kirppiksiltä, kierrätyskeskuksesta, facebookin kierrätysryhmistä ja vaatteidenvahtotapahtumista. Englannissa lasten vaatteita löytyy melko hyvin hyväntekeväisyyskirppiksiltä, mutta kuusivuotiaan kokoa ei ole paljon kierrossa ja esimerkiksi kenkiä on tarjolla vain yksittäisiä pareja. Tästä syystä olemme joutuneet ostamaan etenkin kenkiä aiempaa enemmän uutena. Hiljattain totesin myös, ettei kirppiksiltä löydy kuusivuotiaan jalkaan ja makuun sopivia housuja, ja tilasin hänelle netistä luomupuuvillaiset leggingsit.

Kuopus on täälläkin saanut jonkin verran kamppeita kavereilta, ja olemme säästäneet hänelle joitain isoveljen vanhoja vermeitä. Nyt kaivelin kenkälaatikosta hänelle kaverin vanhat lenkkarit ja esikoisen kumpparit. Kuopuksen iloksi ne olivat hänelle juuri sopivat. Lenkkarit kaiken lisäksi sellaiset, joissa on glitteriä.

Vaatehuoltoon helpostusta on tuonut vähän se, että innostuin keväällä trikoovaatteiden korjaamisesta. Sieviä paikkoja legginseihin ja t-paitoihin saa Korjaussarjakollektiivin ohjeilla. Samoin olen tajunnut ebayn olevan täällä kätevä käytettyjen tavaroiden markkinapaikka. Sieltä löysin molemmille hyvät vedenpitävät takit. Josko näillä nyt taas pärjäisimme vähän aikaa?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *